Zprávy

Asics bojuje proti kyberšikaně

21. července 2024

Japonský specialista na běžeckou obuv Asics spustil novou iniciativu proti nenávistným projevům a kyberšikaně na internetu, kde se terčem nenávistných komentářů stávají zejména závodní sportovkyně. Asics poskytuje svým sponzorovaným sportovcům služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, a to zejména na významných akcích.

Ve spolupráci se společností Signify, která se zabývá výzkumem dat, chce Asics chránit své sportovkyně před nenávistí na internetu a pomoci jim dosáhnout jejich výkonnostních cílů. Díky přístupu ke službě Signify Threat Matrix, která je založena na umělé inteligenci, jsou útoky na sociálních sítích rozpoznány a odvráceny. Společnost Signify vytváří pro sportovkyně jakýsi "online štít", aby mohly komunikovat se svou komunitou bezpečně a bez obav z kyberšikany.

Tato iniciativa je součástí širšího programu společnosti Asics "Mind and Body Athlete Support Programme", který nabízí řadu služeb pro sponzorované sportovkyně. Patří mezi ně opatření na podporu jejich fyzické a duševní pohody a také podpora čistého sportu bez dopingu.

Olivier Mignon, globální šéf sportovního marketingu značky, vysvětluje: "Ve společnosti Asics má našich pět písmen svůj význam. Asics je akronym z latinské fráze 'Anima Sana In Corpore Sano', což znamená 'zdravý duch ve zdravém těle'. I proto bylo duševní zdraví našich sportovců vždy jednou z našich priorit. (...) Naším cílem je podporovat sportovce v dosahování jejich výkonnostních cílů, aniž by to ohrozilo jejich duševní pohodu. Jsme si velmi dobře vědomi negativního dopadu online nenávisti a kyberšikany na duševní zdraví a chceme naše sportovce chránit."