Zprávy

ČEZ Lipno Sport Festival

16. července 2024

Letní svátek sportu a hudby na Lipně letos přichystal mnoho zábavy pro všechny věkové skupiny. Festival odstartuje 16. srpna a potrvá až do 25. srpna, kdy si mohou jednotlivci i rodiny na pláži pod Aqualandem Lipno denně užít bohatý program a vyzkoušet si různorodé aktivity. Senzací pro velké i malé bude parkourový areál INTERSPORTU, který je již druhým rokem hlavním partnerem akce. Své triky každý den předvede zlatý medailista Světového poháru v parkouru Jarda Chum. Parkurové hřiště bude letos rozšířené o nové překážky a doplněné také o miniParkour s dětskými překážkami pro nejmenší.

 

Festival nabídne také řadu dalších atraktivních zážitků – příchozí si budou moct vyzkoušet například pumptrack – okruh pro jízdu na kole s vlnami a klopenými zatáčkami, basketbal 3x3, vodní pólo, různé druhy cyklojízd i baseball. Zúčastnit se mohou také ranní rozcvičky s výběhem a podobně. Pro děti bude kromě zmíněného parkouru připravena také lezecká stěna, streetdance, dopravní hřiště či sportovní zábavní park. Denní program budou navíc vždy provázet atraktivní soutěže – podrobný program najdete zde.

  

Celkově je ČEZ Lipno Sport Festival koncipován tak, aby mohli návštěvníci vidět, ale především na vlastní kůži zažít a vyzkoušet desítky sportů – to vše po boku současných i bývalých úspěšných reprezentantů. Letos se můžete těšit na bývalou běžkyni na lyžích a cyklistku, olympijskou vítězku a mistryni světa v běhu na lyžích Kateřinu Neumannovou. Festivalovou atmosféru podpoří také někdejší úspěšný profesionální cyklista Roman Kreuziger, který se podílel na přípravě cyklistické trati letošního tradičního závodu a závodu se sám osobně zúčastní. Na Lipno Sport Festival dorazí i další sportovci a reprezentanti z různých odvětví, jako je například plážový volejbal, kanoistika, tenis, šerm či snowboard. Součásti Sport Festivalu je i bohatý kulturní program.

Oba festivalové víkendy nabídnou tradiční závody se sportovními hvězdami – v neděli 18. srpna se pojede cyklistický závod 60 a 20 km ČEZ Kolem Lipna. Závod je vhodný i pro MTB a Gravel kola. Běžcům pak bude patřit další víkend: 24. srpna je na programu start oblíbeného ČT Lipenského půlmaratonu, dále také závodů na 10 km (ON Desítka) nebo 3 km.

 

Neděle 25. srpna, což jsou přesně tři dny před slavnostním zahájením letošních paralympijských her v Paříži, bude vyhrazena sportovcům s handicapem. Návštěvníci festivalu dostanou možnost nejen poznat, ale také si vyzkoušet na vlastní kůži celou škálu parasportů.