Zprávy

Čínský trh se sportovním oblečením dosáhne hodnoty 82,8 miliardy dolarů

20. června 2024

Spojení módy a funkčnosti známé jako athleisure přetváří čínský průmysl sportovního oblečení a podle prognóz společnosti Retail in Asia naznačuje výrazný růst. Athleisure se stává dominantní silou na čínském trhu s oděvy a je poháněn směsí trendů v oblasti fitness, wellness a změnami životního stylu. Do roku 2028 se očekává, že jen sektor oblečení pro jógu vzroste na hodnotu 3 miliard USD. S oblíbeností tohoto stylu souvisí rostoucí bohatství země, zvýšeného povědomí o zdraví a kondici a možnost oblečení, které hladce spojuje styl s pohodlím. Kromě toho mají na tento trend vliv osobnosti sociálních médií, které propagují aktivní životní styl.

Zákazníci v Číně pravidelně nakupují sportovní oblečení, obvykle jednou za tři až šest měsíců. Navzdory tomu zůstávají citliví na cenu a většina spotřebitelů utrácí méně než 55 USD za jednu transakci. Převaha platforem elektronického obchodu umožňuje porovnávání cen a usnadňuje dostupnost, což podporuje růst tohoto segmentu.

Prognózy naznačují, že do roku 2024 by čínský trh se sportovním oblečením mohl dosáhnout hodnoty 82,8 miliardy USD. Mezi preferované nákupní kanály patří kamenné prodejny a platformy elektronického obchodu, přičemž spotřebitelé při výběru athleisure výrobků upřednostňují pohodlí a cenu. Kromě toho hrají klíčovou roli při rozhodování spotřebitelů faktory, jako je design, materiál a střih.

Vzhledem k tomu, že čínští spotřebitelé plynule začleňují athleisure do svých každodenních zvyklostí, zůstávají vyhlídky na růst tohoto segmentu slibné. Navzdory přílivu globálních athleisure značek si domácí značky i nadále udržují loajalitu spotřebitelů, což podtrhuje měnící se situaci na čínském trhu se sportovním oblečením.