Zprávy

Decathlon investuje v Indii 100 milionů eur

10. října 2024

Francouzský výrobce a prodejce sportovního zboží Decathlon oznámil významnou investici ve výši 100 milionů eur do rozšíření svých aktivit v Indii. Tento krok je součástí strategie společnosti Decathlon expanze na rychle rostoucím indickém trhu a snahy využít velké spotřebitelské základny v zemi a rostoucí poptávky po kvalitním sportovním oblečení a vybavení.

Indie se stala středem zájmu mnoha světových maloobchodníků a Decathlon není výjimkou. Země s více než 1,4 miliardy obyvatel a rostoucí střední třídou nabízí obrovské možnosti růstu. Sankar Chatterjee, generální ředitel společnosti Decathlon India, zdůraznil strategický význam Indie pro plány globální expanze společnosti. Podle Chatterjeeho bude cílem investice zvýšit přítomnost společnosti Decathlon v maloobchodě, rozšířit možnosti elektronického obchodu a zlepšit celkovou zákaznickou zkušenost.

Rozhodnutí společnosti Decathlon investovat 100 milionů eur odráží její důvěru v indický trh. Finanční prostředky budou použity na otevření nových prodejen v klíčových městech a regionech, modernizaci stávajících prodejen a zavedení širšího sortimentu výrobků přizpůsobeného místním preferencím. Cílem této investice není pouze zvýšení prodeje, ale také posílení vztahu s indickým spotřebitelem, který je od vstupu na trh základem filozofie společnosti Decathlon.

Jednou z klíčových oblastí, na kterou se společnost Decathlon v Indii zaměřuje, je rozšiřování sítě kamenných prodejen. Společnost plánuje otevřít několik nových prodejen po celé zemi, zejména ve městech druhé a třetí úrovně, kde roste poptávka po kvalitních sportovních produktech. Tyto prodejny budou sloužit jako maloobchodní prodejny a jako centra, kde se mohou sportovní nadšenci setkávat, zkoušet výrobky a účastnit se akcí a workshopů.

Kromě fyzické expanze společnost Decathlon také výrazně investuje do své platformy elektronického obchodu. Indický trh zaznamenal nárůst online nakupování, zejména po pandemii, a Decathlon se snaží tohoto trendu využít zlepšením své digitální infrastruktury. Společnost se soustředí na poskytování bezproblémového vícekanálového zážitku, který integruje online a offline nakupování a nabízí tak zákazníkům větší pohodlí a flexibilitu.

Součástí investiční strategie společnosti Decathlon v Indii je také velký důraz na udržitelnost. Společnost se zavázala snížit svou uhlíkovou stopu a plánuje zvýšit využívání obnovitelné energie ve svých prodejnách a dodavatelském řetězci. Kromě toho společnost Decathlon pracuje na iniciativách v oblasti místního zásobování a usiluje o to, aby většinu svých výrobků vyráběla v Indii. To podporuje místní průmysl, pomáhá snižovat náklady a zlepšuje efektivitu dodavatelského řetězce, uvedla společnost.