Zprávy

Decathlon využil partnerství s olympiádou v Paříži ke zviditelnění značky

17. října 2024

Francouzský prodejce sportovního zboží Decathlon tvrdí, že efektivně využil partnerství s olympijskými a paralympijskými hrami Paříž 2024 k dosažení významných obchodních zisků a posílení přítomnosti své značky. Tato spolupráce, která začala, když se Decathlon stal oficiálním partnerem téměř tři roky před akcí, měla pozoruhodný dopad jak na jeho prodejní čísla, tak na úsilí o zapojení komunity.

V rámci své role na olympijských hrách v Paříži 2024 byla společnost Decathlon zodpovědná za návrh a dodání oblečení pro 45 000 dobrovolníků a oblečení pro nosiče olympijských pochodní během zahajovacího ceremoniálu. Partnerství se pro společnost Decathlon projevilo také v hmatatelném obchodním úspěchu. Společnost zaznamenala 40procentní nárůst prodeje svých výrobků se značkou Paris 2024, včetně různých doplňků a sportovního oblečení. Tyto předměty, zejména čepice navržené pro olympijské dobrovolníky, se staly mezi veřejností oblíbenými, přičemž některé výrobky byly dále prodávány za vyšší ceny na platformách se zbožím z druhé ruky.

Tento nárůst poptávky po výrobcích se projevil také ve zvýšeném pohybu zákazníků v prodejnách Decathlon, zejména v těch, které se nacházejí v blízkosti olympijských sportovišť. Například prodejna Decathlon Madeleine v Paříži zaznamenala 28procentní nárůst návštěvnosti, zatímco prodejny ve městech jako Nantes, Marseille a Lille zaznamenaly 22procentní nárůst. Navíc online platformy společnosti Decathlon zaznamenaly během her 10procentní nárůst návštěvnosti.

Klíčovou součástí zapojení širší komunity bylo Decathlon Playground, místo zřízené v pařížském Parc de la Villette. Tento prostor, který nabízel bezplatné zážitky kombinující sport, umění a kulturu, přilákal během dvou týdnů 200 000 návštěvníků, přičemž denní návštěvnost dosahovala 15 000 osob. Iniciativa Playground byla součástí širší strategie společnosti Decathlon na podporu sportu a fitness napříč různými demografickými skupinami.

Společnost Decathlon sestavila v rámci vlastního týmu sportovců rozmanitý tým 33 sportovců různých národností, kteří reprezentovali 21 olympijských sportů. Společnost je podporovala po celou dobu jejich přípravy na olympijské a paralympijské hry v Paříži 2024 a přispěla k několika historickým vítězstvím. Během olympijských her navštívilo 21 členů Týmu sportovců hřiště Decathlon Playground, aby se zapojili do komunikace s veřejností a setkali se s fanoušky. Úsilí týmu se setkalo s pozoruhodným úspěchem a zajistilo šest medailí. Mezi tyto úspěchy patřily dvě zlaté medaile kapitána týmu Teddyho Rinera v judu (jedna v kategorii +100 kg a druhá v soutěži smíšených družstev), zlatá medaile Antoina Brizarda ve volejbale a také zlato Alessie Oro ve volejbale. Camille Jedrzejewski navíc získal stříbrnou medaili v disciplíně 25 m vzduchová pistole a Isaia Cordinier si odnesla stříbro v basketbalu.