Zprávy

Elan začal prodávat kola

25. července 2024

Slovinská firma Elan chce být se svými produkty a značkou přítomna na trhu nejen během zimních měsíců. Společnost tak před dvěma lety představila svůj produktový program pro vodní sporty a nedávno uvedla také nový cyklistický program, ve kterém budou k dispozici klasická jízdní kola i elektrokola. 

Firma Elan je již 78 let spojena s vývojem a výrobou lyží. V posledních letech rozšířila svou bohatou historii o výrobu dalších sportovních produktů. Podle Leona Korošece, viceprezidenta skupiny Elan a ředitele zimní sportovní divize, se zimní období zkracují, proto je důležité rozšířit působení firmy i do dalších sportů. Horská centra většinou v létě nabízejí také cyklistické aktivity, proto se firma vydala tímto směrem.

V Elanu se pro cyklistický program se rozhodli proto, že je v souladu se zavedenou strategií rozvoje značky. „Vidíme, že oslovujeme stejného spotřebitele, ve stejném prostředí, s udržitelným a zdravým způsobem života, který rád tráví chvíle v přírodě jak na lyžích, tak na kole.“ 

Webové stránky v českém jazyce byly spuštěny před několika dny. V České republice a na Slovensku se elektrokola Elan začnou prodávat začátkem května 2024.