Zprávy

Globální trh s golfovým vybavením do roku 2028

9. října 2024

Podle nové zprávy společnosti Technavio by měl globální trh s golfovým vybavením v období 2024-2028 růst složenou roční mírou růstu (CAGR) o téměř 3 %. Trh s golfovým vybavením zahrnuje širokou škálu produktů, včetně golfových holí, míčků, oblečení a příslušenství, a také pokročilé technologie, jako je GPS, senzory a analýza dat, které se stále častěji integrují do golfového vybavení za účelem zvýšení výkonu a personalizace.

Klíčovými zeměmi pro trh s golfovým vybavením jsou podle zprávy USA, Japonsko, Jižní Korea, Spojené království a Čína. V Evropě a USA trh oživuje footgolf, hybridní sport hraný s fotbalovým míčem místo golfových míčků, který přitahuje širší a mladší demografickou skupinu. Očekává se, že rostoucí popularita footgolfu zvýší v předpokládaném období prodeje v odvětví golfového vybavení. Využívání pokročilých technologií v golfovém vybavení, jako jsou aplikace a senzory, je rovněž na vzestupu, stejně jako přitažlivost spotřebitelů pro ekologické a udržitelné golfové vybavení.

Výzvou pro trh s golfovým vybavením v různých regionech planety jsou sezónní klimatické podmínky. Globální oteplování vede k rostoucí poptávce po zavlažovací vodě v létě, což je problém zejména pro regiony s nedostatkem vody. Další výzvy vyplývají z potřeb pokročilých materiálů nebo senzorů a s tím spojených vysokých nákladů na technologie v golfových holích a míčcích. Trh s golfovým vybavením ohrožuje také konkurence zařízení pro příležitostnou hru a další volnočasové aktivity. Kromě toho narušení globálního dodavatelského řetězce v důsledku pandemie obecně ovlivnilo dostupnost a ceny golfového vybavení.