Zprávy

Guiness se stal oficiálním pivem Premier League

25. června 2024

Bitvu o nového pivního partnera Premier League sváděly pivovary Guinness a Heineken. Tím dosavadním byl pivovar Budweiser. Jeho smlouva má hodnotu 7,95 milionu liber ročně do konce roku 2023/24. Guinness předložil tříletou nabídku v hodnotě "desítek milionů liber" a Heineken byl poté vyzván, aby předložil revidovanou nabídku. Novým partnerem se stal nakonec Guiness. Čtyřletá dohoda, která začíná v sezóně 2024/25, znamená, že Guinness se stane "oficiálním pivem Premier League" a Guinness 0.0 "oficiálním nealkoholickým pivem Premier League".

Budweiser, který vlastní společnost Anheuser-Busch InBev, je od roku 2019 oficiálním pivem anglické nejvyšší fotbalové soutěže, kde nahradil Carling. Značka také sponzoruje mužský FA Cup a bude oficiálním pivem mistrovství světa ve fotbale v roce 2026, čímž pokračuje v dlouholeté spolupráci s celosvětovým řídicím orgánem fotbalu. Budweiser v prosinci oznámil, že neprodlouží stávající dohodu s Premier League.

Společnost Guinness je pravděpodobně nejznámější díky sponzoringu ragbyové unie a v současné době má smlouvu s každoročním evropským mezinárodním turnajem Six Nations. V prosinci značka rozšířila svou smlouvu a stala se titulárním sponzorem ženského turnaje Six Nations v rámci dohody v hodnotě 15 milionů britských liber.

Společnost Heineken se také významně angažuje v ragbyové unii, neboť byla dlouhodobým partnerem nejvyšší klubové soutěže Champions Cup, než ji v roce 2023 nahradila společnost Investec. Ve fotbale je Heineken partnerem Uefy již tři desetiletí a bude sponzorem mužské Ligy mistrů do roku 2027 a ženské Ligy mistrů do roku 2025.