Zprávy

Hospodářské výsledky značky Hummel za rok 2023

15. října 2024

Dánská sportovní značka Hummel zaznamenala v roce 2023 již potřetí za sebou nový prodejní rekord. Tržby se zvýšily z 2,201 miliardy dánských korun (295,06 milionu eur) v roce 2022 na 2,225 miliardy dánských korun (298,27 milionu eur) v roce 2023. Přesto náklady na realizaci zásob, rostoucí úrokové sazby a bankroty významných evropských zákazníků ovlivnily hospodářský výsledek a vedly ke ztrátě 97 milionů dánských korun (13,0 milionů eur).

V posledních letech zažila společnost Hummel pod vedením Allana Vad Nielsena obrovský růst. Po sedmi letech v čele společnosti odstoupil v dubnu 2024 z funkce generálního ředitele a předal štafetu Larsu Stentjebergovi, který byl v té době provozním ředitelem společnosti Hummel. Nový generální ředitel společnosti označil současný hospodářský výsledek za neuspokojivý a zdůraznil, že je nutné vrátit se k ziskovosti. Navzdory negativnímu výsledku v roce 2023 zůstává nový generální ředitel transparentní ohledně ambicí značky stát se jednou z deseti nejlepších sportovních značek na světě, získat si individuální spotřebitele a být předním evropským dodavatelem týmových sportů.

„Týmové sporty tvoří podstatnou část našeho hlavního podnikání, a proto je nezbytné, abychom v nadcházejících letech v této kategorii stupňovali náš růst,“ vysvětlil Stentebjerg. „Jsme však mnohem víc než jen značka týmových sportů. Jsme značkou sportovního životního stylu, a to by se mělo komplexně odrážet ve způsobu našeho podnikání. Máme jedinečnou značku s fantastickým dědictvím v oblasti sportu, životního stylu a karmy a musíme toho využít k získání jednotlivých spotřebitelů, a tím posílit značku v celosvětovém měřítku.“ Stentebjerg rovněž zdůraznil, že nová strategie nezahrnuje uzavření žádných kategorií, trhů ani prodejních kanálů. Místo toho se společnost více zaměří na své hlavní činnosti, týmové sporty, velkoobchodní zákazníky a DTC e-commerce.

„Je to dlouhá a náročná cesta, ale i nadále máme ambici dosáhnout v roce 2028 obratu 4 miliardy DKK (536,2 milionu eur) se ziskem před zdaněním ve výši nejméně 300 milionů DKK (40,2 milionu eur). Po několika náročných letech se nyní začalo skutečně blýskat na lepší časy a očekáváme pozitivní rok 2024, ve kterém se opět dostaneme do černých čísel,“ uzavřel nový generální ředitel.