Zprávy

Kasper Rorsted odchází z Adidasu

5. září 2022

Šéf Adidasu, Kaspar Rorsted, opustí v roce 2023 místo předsedy představenstva. 4. srpna 2020 mu byla předčasně prodloužena smlouva do 31. července 2026, ale nyní firma oznámila, že Rorsted svůj post předčasně opustí po vzájemné dohodě. Zároveň již začalo hledání jeho následovníka. 

Kaspar Rorsted patřil k představenstvu Adidasu od srpna 2016, od října stejného roku stál v jeho čele. Zavedl novou strategii, která se zameřuje na zákazníka a jeho spotřebitelský zážitek. Za jeho vedení se zvýšila digitalizace firmy, online tržby se více než zpětinásobily. Na největším trhu pro Adidas, v Severní Americe, se tržby zdvojnásobily. 

Za jeho vedení došlo také k posílení tématu udržitelnost, zvýšil se počet žen ve vedoucích funkcích, došlo k prodeji značek TaylorMade, CCM Hockey a Reebok a firma se tak mohla soustředit pouze na svou hlavní značku Adidas. Po třech náročných letech ovlivněných koronavirovou pandemií a geopolitickými problémy tak podle předsedy dozorčí rady Adidas AG dochází k bodu, kdy je dobré změnit člověka na pozici předsedy představenstva a umožnit firmě nový start.