Zprávy

NFL má nejvyšší uhlíkovou stopu ze všech hlavních sportovních lig v USA

15. června 2024

Podle společnosti Payless Power má Národní fotbalová liga (NFL) největší průměrnou uhlíkovou stopu na jeden odehraný zápas ve srovnání s ostatními hlavními sportovními ligami v USA, a to 20,8 metrických tun oxidu uhličitého. Major League Soccer (MLS) měla druhý nejvyšší průměr s 18,2 metrickými tunami. Na třetím místě se umístila Národní basketbalová asociace (NBA) s 13,7 metrickými tunami před NHL, která měla průměr 12,2 metrických tun. Major League Baseball (MLB) měla nejnižší průměr z celého kvinteta s 5,6 metrickými tunami.

Nejvyšší odhadovanou uhlíkovou stopu v poslední kompletní sezóně měl z jednotlivých týmů tým NHL San Jose Sharks, a to 1 542 metrických tun. Nejnižší odhadovanou uhlíkovou stopu měl tým NFL Pittsburgh Steelers (115 tun). Kombinací všech pěti lig se v sezóně 2022/23 vyprodukovalo v průměru 10,5 metrických tun oxidu uhličitého

Texaská společnost Payless Power, která se specializuje na energetiku, shromáždila údaje o všech zápasech odehraných v pěti ligách za posledních pět kompletních sezón. Odhadla emise oxidu uhličitého pro cesty jednotlivých týmů mezi zápasy na základě umístění jednotlivých míst konání. Ve všech pěti ligách bylo zjištěno, že týmy sídlící na západě a jihu země vypouštějí více emisí uhlíku než jejich ostatní protějšky.