Zprávy

Sport 2000 International bude nově Sport 2000 Group International

18. června 2024

Společnost Sport 2000 International v současné době prochází rozsáhlým transformačním procesem. V rámci tohoto procesu bude tato maloobchodní sportovní společnost brzy vystupovat pod novým názvem: Sport 2000 Group International.

Sport 2000 International vykázala za rok 2023 tržby ve výši 6,045 miliardy EUR s 3 649 prodejnami ve 22 zemích. To znamená, že tržby se oproti předchozímu roku snížily přibližně o 7 %. "Rok 2022 byl mimořádně rekordní a vzhledem k obecnému vývoji v maloobchodě jej nebylo možné v roce 2023 překonat. Při pohledu na vývoj v posledních letech byl rok 2023 dobrým rokem s celkově pozitivním trendem, a to i přes mírný pokles,“ uzavírá Margit Gosau, generální ředitelka společností Sport 2000 International a Sport 2000 GmbH.

V zájmu zajištění budoucí životaschopnosti maloobchodu bude posílena pozice mezinárodní organizace sportovní maloobchodní společnosti, která bude brzy přejmenována na Sport 2000 Group International. "Sport 2000 Group International a národní organizace v jednotlivých zemích jsou úzce propojeny, sledují společný strategický přístup a sjednocují různé maloobchodní formáty pod jednou střechou. Díky silnější roli mezinárodní organizace a novému názvu se nyní ještě více sblížíme a ještě konkrétněji se postavíme do pozice maloobchodního sektoru. Pouze jako skupina můžeme být v oblasti sportovního maloobchodu dlouhodobě úspěšní,“ říká Gosau. Odpovědní jednatelé národních organizací navíc vytvoří poradní sbor, který bude existovat vedle dozorčí rady.

Mezinárodní sportovní maloobchod se stále více dělí na prodejce a specialisty na více kategorií, což jde ruku v ruce s modifikovanými zájmy zákazníků. Zatímco Sport 2000 bude v budoucnu v rámci nové strategie zastupovat čistě formát vícekategoriálních prodejců jako značka, dva specializované formáty „Absolute“ a „Experts“ se stanou samostatnými značkami. Podle Gosau by to mělo zajistit přehlednost a transparentnost. „Přestože logo Sport 2000 již nebude součástí strategie brandingu formátů Absolute a nebude se používat pro koncept Experts, za našimi specializovanými formáty stojí celá síla a odbornost komunity prodejců Sport 2000,“ říká Margit Gosau.

Kromě již realizovaných opatření, jako je struktura „Centre of Excellence“ nebo rozšíření formátu „Absolute“, se v budoucnu počítá také s rozšířením digitálních odborných znalostí a optimalizací správy dat. Sportovní prodejce rovněž plánuje rozšíření svého formátu koncepčních prodejen pro více kategorií v Evropě.