Zprávy

Trh s boxerským vybavením bude do roku 2027 zrychlovat

23. května 2024

Podle nové zprávy společnosti Technavio vzroste trh s boxerským vybavením v letech 2022-2027 o 260,17 milionu USD a poroste ročně o 4,07 %. Za růstem stojí především iniciativy k zapojování nových skupin mladých lidí. Tyto programy motivují mládež k zapojení do sportu a zároveň usnadňují jejich postup směrem k profesionální dráze. 

Růst trhu podporuje také rostoucí urbanizace v rozvojových zemích a zapojení většího počtu žen.  V boxerském sportu, v němž tradičně dominují muži, je zapojení žen novým trendem, který ovlivňuje růst trhu, a podněcuje zvýšenou poptávku po rukavicích, návlecích na ruce, pokrývkách hlavy a dalších ochranných pomůckách uzpůsobených pro ženské sportovkyně. Mezi hlavní problémy na trhu patří nedostatek potřebné infrastruktury a vysoká pravděpodobnost zranění v boxu, které brání růstu trhu.

Podle geografického hlediska se odhaduje, že Severní Amerika bude v prognózovaném období představovat 39 % růstu globálního trhu. Trh prochází výraznou proměnou v důsledku faktorů, jako jsou inovace výrobků, vznik boxerských lig a profesionálních sportovních akcí a vznik platforem elektronického obchodu specializovaných na sportovní vybavení, což mění podobu maloobchodu. Trh také zaznamenal prudký nárůst počtu platforem pro půjčování boxerského vybavení kvůli rostoucí poptávce ze strany rekreačních a amatérských boxerů.