Zprávy

Decathlon mění logo a chce vzbudit nadšení ke sportu

6. května 2024

Společnost Decathlon zahájila rozsáhlou proměnu své značky a představila novou identitu a poslání, díky kterým chce vzbudit sportovní nadšení po celém světě. Nové logo Orbit je spojeno s novým mottem "Move People Through the Wonders of Sport", což signalizuje nový přístup k zapojení různých komunit do fyzické aktivity. Tato iniciativa znamená pro Decathlon významný posun, který klade důraz na inovace, dostupnost a udržitelnost ve sportu. 

Firma Decathlon byla založena v roce 1976 ve francouzském Lille Michelem Leclercqem. Nyní, v době obav z nedostatku fyzické aktivity, je cílem obnoveného záměru společnosti Decathlon využít radost a jednotu ze hry ke kultivaci zdravějších a šťastnějších komunit po celém světě. "Ve společnosti Decathlon věříme, že sport hraje zásadní roli v tom, aby společnost byla zdravější a šťastnější," uvedla v prohlášení generální ředitelka společnosti Decathlon Barbara Martin Coppola. "Sport nám pomáhá znovu se spojit s naší lidskostí, s planetou a s naším fyzickým já. Proto jsme si na chvíli položili otázku, kým vlastně chceme být a proč jako organizace existujeme."

Rebranding podtrhuje závazek společnosti Decathlon zlepšovat zákaznickou zkušenost, přičemž se zaměřuje na obnovení produktových řad, digitální integraci a ekologické postupy. Nová identita značky oslavuje pohyb, ambice a ekologickou odpovědnost a posiluje odhodlání společnosti Decathlon podporovat inkluzivní sportovní zážitky.

Součástí změn je také zjednodušení portfolia značky Decathlon s devíti specializovanými oblastmi a čtyřmi odbornými značkami. Specializované oblasti zahrnují vlastní značky Quechua (horské sporty), Tribord (vodní a větrné sporty), Rockrider (outdoorová cyklistika), Domyos (fitness), Kuikma (raketové sporty), Kipsta (týmové sporty), Caperlan (sporty v přírodě), B'twin (městská mobilita) a Inesis (přesné sporty jako např. golf). Mezi odborné značky patří Van Rysel, Simond, Kiprun a Solognac.

Společnost Decathlon se i nadále zavazuje ke snižování emisí CO2 o 20 % do konce roku 2026, o 42 % do konce roku 2030 a o 100 % do roku 2050. Decathlon také připravuje nové obchodní modely založené na oběhovém hospodářství a prodlouženém životním cyklu výrobků. To také znamená, že Decathlon prodlouží životnost výrobků v celém sortimentu a umožní zákazníkům jejich opětovné použití, opravu a recyklaci.

Digitální dodavatelský řetězec společnosti Decathlon byl přepracován s využitím nejnovějších nástrojů a algoritmů umělé inteligence, které umožňují přesné předvídání, plánování zásob a parametrů zásob. To již vedlo k výraznému snížení úrovně zásob a mnoha zlepšením, včetně snížení nákladů na dopravu, uhlíkové stopy a dodacích lhůt. Kromě toho se celosvětově přepracovávají webové stránky e-shopu Decathlon, aby zákazníkům všude poskytovaly bezproblémový nákupní zážitek.

Decathlon také vymýšlí cesty, aby svým zákazníkům nabídl nový zážitek z nakupování, například pomocí 3D nákupní aplikace na Apple Vision Pro v USA. V následujících měsících bude více než 1 700 prodejen po celém světě vybaveno zcela novým interiérem, který zákazníkům nabídne intuitivní navigaci, lepší přehlednost výrobků, atraktivní fyzické i digitální displeje a příjemnou atmosféru.

Společnost Decathlon si dala za cíl stát se jednou z nejvíce inkluzivních organizací na světě. V roce 2023 dosáhl tým vedoucích pracovníků poprvé ve své historii genderové vyváženosti.