Zprávy

Muzikál se stal sponzorem fotbalového klubu

4. května 2024

Tým Vfl Bochum 1848, který hraje ženskou fotbalovou ligu, bude mít nového sponzora rukávů. Tím se stal nejúspěšnější muzikál na světě, bochumský STARLIGHT EXPRESS. Ten se hraje jen pár metrů od stadionu Vonovia Ruhrstadion a s více než 18 miliony návštěvníků je jedním z nejúspěšnějších na světě.

Oliver Kockel, obchodní ředitel společnosti STARLIGHT EXPRESS, nové partnerství komentuje: "K 30. výročí představení v roce 2018 přizpůsobil Andrew Lloyd Webber a jeho tvůrčí tým STARLIGHT EXPRESS duchu doby: Ženské postavy se od té doby "emancipovaly". Tento vývoj pozorujeme i ve fotbale. Rovnost a síla žen by zde měly být dále propagovány a zveřejňovány. VfL Bochum 1848 je působivým příkladem toho, jak to může fungovat. Je nám proto blízké podporovat a doprovázet ženský tým VfL Bochum 1848 na jeho úspěšné cestě. S týmem VfL Bochum 1848 jsme úzce spjati již od jeho premiéry v roce 1988 a společně již léta přispíváme k pozitivnímu obrazu města. Velmi se těšíme na pokračování naší spolupráce se všemi zúčastněnými."

Muzikál se v Bochumi hraje již téměř 36 let a je výjimečný tím, že se odehrává na kolečkových bruslích. Žádný jiný muzikál se nehrál tak dlouho na jednom místě. Světovou premiéru zažil v Londýně v roce 1984.