Zprávy

Stadion Tottenham Hotspur bude hostit zápasy NFL až do roku 2030

2. května 2024

Klub Tottenham Hotspur a liga National Football League oznámily rozšíření svého partnerství až do sezóny 2029-2030. V rámci této dohody získá stadion Tottenham Hotspur oficiální status domovského stadionu NFL ve Velké Británii. Stadion je jediným stadionem postaveným speciálně pro zápasy NFL mimo USA, který má na míru vytvořené zázemí včetně vlastní hrací plochy, šaten a prostoru pro média. Budou se zde hrát minimálně dva zápasy NFL v základní části sezóny ročně.

"Naše partnerství s NFL je nedílnou součástí naší širší vize stadionu a vytvoření sportovní a zábavní destinace v Londýně. Vytváření dalších opakujících se zdrojů příjmů, které můžeme reinvestovat do našich fotbalových aktivit, je klíčovou součástí finančního modelu klubu," řekl Daniel Levy, předseda představenstva Tottenham Hotspur. "Zápasy NFL na našem stadionu jsou výjimečnou příležitostí, kdy se do Tottenhamu sjíždějí fanoušci z celého světa. Vzhledem k tomu, že NFL stále rozšiřuje svou fanouškovskou základnu po celé Evropě, jsme nesmírně hrdí na to, že jsme získali oficiální status domovského stadionu NFL ve Velké Británii." 

Díky pořádání velkých akcí, jako jsou zápasy NFL, box, rugby a koncerty, stejně jako fotbalová utkání Premier League se stadion Tottenham Hotspur stal novou sportovní a zábavní destinací Londýna, která každoročně přináší místní ekonomice podporu ve výši přibližně 344 milionů liber. Stadion byl zařazen mezi 10 hostitelských míst společné kandidatury Spojeného království a Irska na pořádání UEFA EURO 2028.