Zprávy

PGA Tour vyplatí hráčům odměny podle výkonnosti

3. května 2024

PGA Tour představila podrobnosti svého plánovaného modelu rozdělování kapitálu hráčům v návaznosti na investici ve výši 3 miliard USD od konsorcia Strategic Sports Group (SSG). Jedná se o celkovou částku 930 milionů dolarů.

36 golfistů v nejvyšší kategorii si rozdělí 750 milionů USD na základě "výkonnosti v kariéře, výkonnosti za posledních pět let a výsledků programu dopadu hráče". Druhá skupina 64 hráčů si rozdělí 75 milionů USD na základě svých výkonů za poslední tři roky. Třetí skupina 57 golfistů bude mít přístup k 30 milionům USD, pokud získají určité kategorie statusu. Poslední skupina 36 hráčů, kteří si rozdělí 75 milionů USD, protože se "zasloužili o vybudování moderní PGA Tour na základě výsledků své kariéry".

Program dopadu na hráče, který je podrobně popsán v první skupině, začal před třemi lety a odměňuje ty, kteří mají na tour "největší dopad na podnikání PGA Tour". Hodnotí hráče na základě kritérií zahrnujících expozici značky Nielsen, údaje z vyhledávače Google, zmínky v médiích a zapojení fanoušků, přičemž v loňském roce se na prvním místě umístil Rory McIlroy a získal 15 milionů USD.